Befejeződött a Mohácsi Polgármesteri Hivatal létesítményeinek energetikai korszerűsítése
2015-11-30 18:34:02

Befejeződött a Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése. A fejlesztés eredményeként a Polgármesteri Hivatal épületenergetikai fejlesztése valósult meg, 127 db külső nyílászáró cserével, alsó zárófödém-, padlásfödém- hőszigetelés létesítésével. A projektet megelőzően az épület energetikai szempontból a hatályos hőtechnikai előírásoknak nem felelt meg.
A pályázatnak köszönhetően sok cél megvalósult. Egyrészt Mohács város közigazgatási infrastruktúrájának egy újabb intézménye újult meg. Másrészt a hőszigetelésnek és a külső nyílászárók cseréjének köszönhetően nőtt az irodák komfortfokozata így kijelenthető, hogy a felújításokkal a hivatal dolgozóinak munkakörülményei is sokat változtak pozitív irányba. Nem elhanyagolható, hogy az épületbe látogató ügyfeleket és látogatókat (turistákat) egy szebb, rendezettebb és műemlék épülethez méltó környezet fogadja, mely az intézmény megítélését kedvezően érinti. A fejlesztés pozitív eredményei nem csak lokálisak mivel az épület hőtechnikai jellemzőinek nagyarányú javulása következményeként jelentősen csökken az épület éves üzemeltetési költsége, és az üvegházhatású gázok kibocsátása. 

 

A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2015.11.30.

 

 

  

 További képek a Galéria menüpontban...

Célegyenesben a Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése
2015-11-23 15:05:37

Az ütemterv szerint haladnak az energetikai korszerűsítési munkákkal a mohácsi Polgármesteri Hivatal épületén. Az elmúlt napokban a külső nyílászárók cseréje befejeződött, a ehhez tartozó javítási munkák(glettelés, festés) még tartanak.  A padlásfödém nagyobbik részén már felszerelték az új 22 cm-es kőzetgyapot réteget. Ezzel egy időben a pincefödém szigetelése is jól halad.

 

pince födém hőszigetelés  padlásfödém hőszigetelése

További képek a Galéria menüpontban...

 

 

Ablakcsere a Sétáló utcában
2015-11-18 11:01:42

Az elmúlt napokban befejeződtek a munkák a Népjóléti Osztályon és az Adócsoport irodáiban is, ezért az ügyfélfogadás ismét a megszokott rendben zajlik. A munkások jelenleg a Sétáló utca felőli homlokzatnál cserélik az ablakok. A munkák miatt az üzemeltetéssel kapcsolatos ügyekkel a Városfejlesztési Osztály Titkárságán foglalkoznak. Az ablakcserével párhuzamosan a padlás hőszigeteléséhez is megérkezett a szigetelőanyag, melyet elektromos létra segítségével juttatnak fel a munkaterületre.

 

 

További képek a Galéria menüpontban...

 

 

A Városháza utca felőli homlokzatnál tart az ablakcsere
2015-11-14 09:51:50

A Városháza utcára néző földszinti irodáiban cserélik jelenleg az ablakokat, így a Népjóléti Osztályon és az Adócsoport irodáiban az ügyfélfogadás korlátozott.  Bővebb információ a Tourinform Irodában kérhető személyesen vagy telefonon (69/505-515).

 

 

További képek a Galéria menüpontban...

 

 

 

 

Már az emeleten cserélik az ablakokat
2015-11-06 13:09:17

Az eddig beépített új nyílászárók körüli javítási munkák (vakolás, glettelés, festés) mellett már az emeleti ablakok beépítése zajlik. A földszinti irodákban újra korlátlanul folyik az ügyfélfogadás, viszont az emeleten a sajtóval kapcsolatos ügyeket ideiglenesen a díszterem melleti első irodában lehet intézni.

 

Emeleti ablakcsere  Emeleti ablakcsere 2.

További képek a Galéria menüpontban...

 

A földszinti nyugati homlokzat ablakai már mind újak
2015-11-02 12:02:54

Az ablakcsere munkálatai már befejeződtek az összes illemhelyen és az épület földszintjének nyugati homlokzatán. Várhatóan még a héten végeznek a keleti homlokzattal is a szakemberek. Az nyílászárók cseréje a földszinten, az udvar felőli homlokzatokon is töretlenül halad. Ezek után az emeleten, az udvarra néző folyosó és irodák ablakainak a cseréje lesz esedékes.

Az ügyfélfogadás korlátozott a közterületfelügyeleti és az anyakönyvi ügyeket érintően. Bővebb információ a Tourinform irodában kérhető (Tel.: 69-505-515)

 

Az ügyfélfogadás a munkálatok alatt sem szünetel
2015-10-30 11:19:03

Az ablakok cseréje folyamatos. Jelenleg a munkák az épület illemhelyeiben folynak, ezért a hivatalba érkező ügyfelek a Városfejlesztési Osztályon lévő Ügyfél WC-t tudják igénybe venni. Az épületben zajló felújítási-munkák jelenleg nincsenek kihatással az ügyfélfogadás rendjére. Minden hivatali munkatárs a megszokott helyen fogadja az ügyfeleket. 

 

emeleti illemhely új ablakai  emeleti illemhely 2 új ablakai  kibontott ablakok

További képek a Galéria menüpontban...

Néhány irodában már újak az ablakok
2015-10-26 13:56:07

A múlt héten megkezdett munkák folytatódtak a Mohácsi Polgármesteri Hivatalban. Néhány irodában és a Fejlesztési Osztály illemhelyiségeiben már befejeződtek a munkálatok(a vizesblokkok helyiségeiben a csempepótlást). A beépített új ablakokhoz már szerelik az új külső és belső párkányokat. A külső ablakpárkányok fémből; a belsők pedig műanyagból készülnek.

 

Új ablak a javítások után  párkány felszerelése  új külső párkány

További képek a Galéria menüpontban...

Megkezdődtek a munkálatok
2015-10-19 11:34:31

Elindult a homlokzati nyílászárók cseréje. A munkálatokat a Városfejlesztési Osztály nyugati homlokzatán kezdték meg, melyet követően az Osztály illemhelyiségei követnek. A régi ablakok eltávolítása és helyükre az új nyílászárók beillesztése kevesebb, mint egy napot vesz igénybe. A beillsztés után a nagy felületeket érintő vakolási és festési munkák lesznek soron. A festést az ablakpárkányok elhelyezése fogja követni. Várhatóan egy hetet vesz igénybe a fent leírt épületrészen az ablakok cseréje és az azokhoz kapcsolódó javítási munkák.

Az ügyfélfogadás a munkálatok miatt a Fejlesztési Osztály Titkárságán korlátozottan elérhető. Jövő héttől az ügyfélfogadás újra a régi rend szerint alakul.

 

Megkezdődtek a munkálatok...  Megkezdődtek a munkálatok...  Megkezdődtek a munkálatok 

További képek a Galéria menüpontban...

82 825 209 Ft támogatásból újul meg a Mohácsi Polgármesteri Hivatal épülete
2015-09-01 10:44:57

Mohács Város Önkormányzata 2015 szeptemberében az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program rendszeréhez benyújtott "Mohácsi Polgármesteri Hivatal épületének energetikai fejlesztése" című pályázat 82 825 209 Ft (támogatási intenzitás 100%) támogatásban részesült.

 

A projekt keretében Mohács Város Önkormányzatának épülete kerül fejlesztésre. Az épület a város központjában van, számos közigazgatási feladatot lát el, továbbá a helyi Tourinform irodának is helyt ad. Az intézmény tulajdonosa maga a pályázó, Mohács Város Önkormányzata.

 

Városháza

 

 

Fejlesztés előtti állapotok:

Az épület határoló szerkezetei jó állapotúak, de energetikai szempontból a hatályos hőtechnikai előírásoknak nem felelnek meg. A fűtetlen padlásteret határoló faszerkezetű födém, jelentős hőveszteséget jelent az épületek eredeti állapotában, ennek megoldása tehát lényeges a fejlesztés épületenergetikai szempontjából. A külső kapcsolt gerébtokos nyílászárók szerkezetileg elavultak, tömítettségük, hőtechnikai jellemzőik rendkívül rosszak. A kettős üvegezésű fa szerkezetű nyílászáró hőátbocsátási tényezője rendkívül gyenge, ezért cseréjük már régen indokolt.

 

fejlesztés előtt 1  padlás  pince

További képek a fejlesztés előtti állapotokról a Galéria menüpontban...

 

A projekt célja:

A projekt célkitűzése, hogy az épület éves üzemeltetési költsége, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátása jelentősen csökkenjen. A projekt célcsoportja az épületben dolgozók, valamint az itt megforduló ügyfelek, de tulajdonképpen a város teljes lakossága, hiszen az energiahatékonysági intézkedések által elért költségmegtakarításnak köszönhetően a város költségvetésében plusz források szabadulnak fel.

 

A projekt során megvalósuló fejlesztések:

 

 

127 db nyílászáró cseréje (A cserélendő homlokzati nyílászárók eredeti nyílásrenddel, a meglévő osztásokkal megegyező kialakítással valósulnak meg. A jelenlegi kapcsolt gerébtokos nyílászárók helyett egyedi gyártású hőhídmentes, hossztoldott, vetemedésmentes, három rétegben ragasztott, borovi fenyőből készült nyílászáróra cserélik argongáz töltésű hőszigetelt üvegezéssel.)

 

meglévő padlásfödém utólagos hőszigetelése (A meglévő padlásfödém utólagosan 22 cm vastagságban ROCKWOOL Airrock LD hőszigeteléssel lesz ellátva.)

 

alsó zárófödém utólagos hőszigetelése (Az alsó zárófödém utólagosan 15 cm vastagságban ROCKWOOL Frontrock MAX-E hőszigeteléssel lesz ellátva.)